Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije

Kako smo prišli do imena Orada?

Orada je lepa ribica, ki živi tudi v našem morju in je še posebej dobra lepo zapečena. Več o receptih si lahko ogledate na spletnih straneh.

Ime delavnice je REKURZIVNO sestavljeno: ORADA RAčunalniška DelavnicA.

Rekurzija pomeni podajanje funkcije na tak način, da se v definiciji sklicujemo na to isto funkcijo (vendar pri drugačnem argumentu). V našem primeru je ime delavnice definirano s samim imenom ter podaljškom računalniška delavnica (opisom delavnice).

“Orada RAčunalniška DelavnicA”

O računalniški delavnici ORADA

natisni

Delavnica je namenjena srednješolcem in osnovnošolcem, ki jih zanima računalništvo in ki bi radi na zabaven in zanimiv način preživeli del poletnih počitnic ter se pri tem še kaj naučili. Pod mentorstvom strokovnjakov bodo pripravili zaključene izdelke in jih predstavili na zaključni predstavitvi.

Delavnico organizira Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) v Kopru med 20. junijemin 22. junijem.

Prijavijo se lahko tako tisti, ki že imajo nekaj tovrstnega znanja in ki bi ga radi pridobili še več. A tudi tisti, ki jim teoretične osnove še manjkajo, bodo vseeno lahko uspešno sodelovali pri projektih, saj jim bomo manjkajoče vsebine predstavili na delavnici oziroma bodo projekti zasnovani tako, da se bo takim poglobljenim vsebinam mogoče izogniti. Ker smo želeli udeležbo na delavnici omogočiti vsem dijakom ter učencem, ki jih zanima računalništvo, je delavnica povsem brezplačna.

Nanjo pa se je obvezno prej treba prijaviti

Delavnica bo potekala v prostorih fakultete na Glagoljaški 8 v Kopru.

Vabljeni